YTÜ IQRASAT Model Uydu Takımının Uluslararası Başarısı

Üniversitemiz “CanSat Competition” yarışmasında 40 finalist arasında 8. oldu.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü öğrencileri Selim ÖZTÜRK, İlkin ALİYEV, Cahit Abdullah MISIRLI, Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Abdüssamet ERKEK, Emrullah MAHMURAT ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Selahattin KÖK’ün Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Elektronik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Revna ACAR VURAL’ın danışmanlığında kurduğu IQRASAT Model Uydu Takımı, Amerikan Astronotlar Topluluğu (AAS) ile Amerikan Uçak ve Uzay Enstitüsü (AIAA)’nın düzenlediği ve Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nın sponsorluğunda Amerika Birleşik Devletleri Teksas Eyaleti’nde 9-11 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleşen “CanSat Competition” yarışmasında 40 finalist arasında 8. olmuştur.

Öğretim elemanımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bilgi için Tıklayınız.