HABERLER
Davutpaşa Kampüsü'nde Deprem Eğitimi ve Tatbikatı

Yabancı Diller Yüksek Okulu, 17 Nisan 2018

Davutpaşa Kampüsü, Yabancı Diller Yüksek Okulunda Sivil Savunma Uzmanlığı birimince organize edilen “Deprem Eğitimi”, “Deprem Tahliye Tatbikatı” ve “Deprem Kurtarma Tatbikatı”  17 Nisan 2018 Salı günü yapıldı.

Ulusal medya organlarının da yoğun bir ilgi gösterdiği tatbikata yaklaşık 4 bin öğrenci ve üniversite personeli katıldı. 

Tatbikatta Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT) görev aldı. Ayrıca İstanbul İtfaiyesi, İSKİ ve İGDAŞ personeli de tatbikata destek verdi.

Tatbikat öncesinde öğrencilere ve öğretim görevlilerine “Afet Bilinci Eğitimi” verildi. Senaryo gereği 6.5 büyüklüğünde ve 45 saniye süren depremle başlayan tatbikatta, deprem uyarı sesi ile birlikte binada bulunan öğrenciler çök-kapan-tutun yöntemi yaptılar. 15 saniye sonra ikinci deprem uyarı sesi ile birlikte öğrenciler ve akademik personel hızlı bir şekilde binayı tahliye ederek toplanma alanına intikal ettiler. Yaralananlar için arama-kurtarma tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği artçı depremlerin kısa aralıklarla devam ettiği, bazı konut, işyeri ve resmi kurum binalarının yıkıldığı, bazı mahallelerde elektriklerin kesik olduğu, ilkyardım ve tedavi hizmetlerinin aksadığı bilgileri anonsla paylaşıldı. Okul içi kontrollerde üçüncü kattaki yaralılar sedyelerle ve iple tahliye edildi. Binada başka yaralı olmadığının anlaşılması ve çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından ESKAT ekibi iple iniş yaparak, Türk bayrağını, belediye ve ESKAT flamasını açarak tatbikatı tamamladı.