HABERLER
TAI, Üniversitemizde Stajyer Mühendis Programı kapsamında eğitim gerçekleştirdi.

Havacılık ve uzay sanayiinde Türkiye'nin ulusal güvenlik ihtiyacına yönelik çözümler geliştiren ve Milli Muharip Uçak başta olmak üzere yeni projeler için çalışmalar başlatan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) ile üniversiteler arasında Stajyer Mühendis Programı kapsamında seçilen öğrencilere TAI eğitim planlama şefi Cemalettin MERTOĞLU ve yetkililer tarafından 8 Mart 2018 Perşembe günü Yıldız Oditoryum'da eğitim verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bahri ŞAHİN açılış konuşmasında, Üniversite olarak bu programı önemsediklerini bir yıllık sürecin sonunda stajyer mühendis programının bu konuma geldiğini, YÖK ile yapılan görüşmeler sonucunda yüksek lisans programının oluşturulduğunu, salonda bulunan öğrencilerin titiz bir çalışma sonucunda seçildiğini hatırlatıp onları tebrik etti, programın güzel çıktılar vermesi temennisiyle katılımcılara ve TAI yetkililerine teşekkür etti.

Programa Üniversitemiz Makine Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet KOYUN, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özden AĞRA ve Makine Fakültesi emekli öğretim üyemiz aynı zamanda YTÜ-TAI Stajyer Mühendis Program danışmanı Prof. Dr. İsmail TEKE katıldı.

STAJYER MÜHENDİS PROGRAMI NEDİR?

Programa, üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarında makine, elektrik-elektronik/haberleşme, havacılık, uçak, uzay, endüstri, bilgisayar, metalürji ve malzeme, kimya, mekatronik mühendisliği başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bölümlerden öğrenciler katılabilecek, stajyer mühendis olarak çalışacak adayların haftada en az 1 tam gün TAI'de çalışacaktır. Şirketin faaliyet göstermediği şehirlerde ise TAI mühendisleri üniversitelere giderek öğrencilerle çalışmalar yürütecek, öğrenciler çalıştıkları süre boyunca  üniversiteleri tarafından sigortalanacak, TAI’deki çalışmaları için de ücret ödenecektir.