HABERLER
37.Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği Ulusal Kongresi

5-7 Temmuz 2017, YTÜ Oditoryum

Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği 37. Ulusal Kongresi, 5-7 Temmuz 2017 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecektir.

Kongrenin ana teması, “Afet ve Kriz Yönetiminde YAEM’in Rolü” olarak belirlenmiştir. Değişen dünya dinamikleri ve özellikle 20. yüzyıldaki gelişmeler, günümüzde doğal ve insan nedenli afetlerin oluşma sıklığını ve şiddetini arttırmıştır. Bu afetlerin sonucunda, telafi edilemeyen kayıpların oluşması, ülkeleri çözümü zor olan toplumsal ve ekonomik problemlerle karşı karşıya getirmektedir. Bu tema ile afet kaynaklı zararların en aza indirilmesi, afetler gerçekleşmeden önce, gerçekleştiğinde ve sonrasında süreçlerin planlanması ve yönetilmesi konularında Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği disiplinlerinin kullanımını teşvik etmek amaçlanmaktadır.

 

Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği alanlarında çalışan öğrencileri, akademisyenleri, araştırmacıları ve uygulayıcıları, araştırmalarını ve deneyimlerini paylaşmak üzere, İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi'nin tarihi Beşiktaş yerleşkesi'nde düzenleyeceğimiz kongremize davet etmekten mutluluk duyuyoruz.

Önemli Tarihler

Bildiri Özet Gönderimi                      10 Nisan 2017

Öğrenci Yarışması Başvurusu         24 Nisan 2017

YAD Uygulama Ödülü Başvurusu     8 Mayıs 2017

Erken Kayıt                                        15 Mayıs 2017

 

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi için Tıklayınız.