HABERLER
Öğretim üyelerimizin başarısı

               

Doç. Dr. Güven GONCA                                                Doç. Dr. Kaan YETİLMEZSOY

TÜBA’nın, bilim insanlarını teşvik, takdir ve ödüllendirme misyonu kapsamında her yıl verilen “TÜBA Uluslararası Akademi, GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TESEP (Bilimsel Telif Eser) Ödülleri” açıklandı.

Bilim dünyasında müstesna bir konuma sahip olan TÜBA Ödülleri; ülkemizin uluslararası bilim camiasındaki tanıtımı ve ilişkileri, üstün başarılı genç bilim insanlarının teşviki ve çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, nitelikli Türkçe bilimsel eser yazımının özendirilmesi bakımından özel bir öneme sahiptir.

2018 yılında TÜBA Konseyi tarafından, 23 farklı üniversiteden 37 üstün başarılı genç bilim insanı TÜBA-GEBİP Ödülü’ne; ikisi Telif Eser Ödülü, biri Halil İnalcık Özel Ödülü ve dördü Kayda Değer Eser Ördülü olmak üzere yedi Türkçe Bilimsel Telif Eser de TÜBA-TESEP Ödülü’ne layık görüldü.

23 farklı üniversiteden 37 Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanın layık görüldüğü TÜBA-GEBİP Ödülü’nü kazananlar arasında Üniversitemiz Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Güven GONCA ve İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kaan YETİLMEZSOY da yer alarak üniversitemizi başarıyla temsil etmişlerdir.         

Öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.