HABERLER
Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Öğrencileri

7. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması’nda 1. olmuştur

7. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması Ödül Töreni 02 Kasım 2018 tarihinde Crowne Plaza Asia Hotel'de gerçekleştirildi. Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği tarafından Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin izin ve destekleri ile 2012 yılından bu yana düzenli olarak her yıl farklı konu ve kategorilerle gerçekleştirilen yarışmanın bu seneki konusu “Turistik Denizaltı Tasarımı” olup, yarışmaya 17 proje ile 38 öğrenci katılmıştır. Ödül törenine Rektörümüz Prof. Dr. Bahri ŞAHİN, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof.Dr. Hüseyin YILMAZ, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer KIRAN, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki ÇAKIR, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Sina ŞEN ve Sn. Başaran BAYRAK başta olmak üzere birçok sayıda davetli ve sektör temsilcilerimiz katılmıştır.

Turistik denizaltı tasarımı konusunda gerçekleşen yarışmanın 40.000 TL'lik birincilik ödülünü Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğrencileri Ayşe GÜNAL ve Anıl AKTAŞ’ın yeraldığı tasarım grubu ORCA isimli projeleriyle kazanmışlardır.

Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğrencisi Onur BEŞLİ 20.000 TL'lik İkincilik ödülünü kazanmışlardır.

Ayrıca beşincilik ödülünü Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğrencisi Yunus Emre KOÇAK elde etmiştir.

2019 yılında gerçekleşecek olan 8. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışmalarının konusunun "25 metre üzeri Motor Yat” olacağı katılımcılara duyurularak tören tamamlanmıştır.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının daim olmasını dileriz.