HABERLER
2016-2017 Yılı Akademik Açılış Töreni Gerçekleştirildi

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni, YTÜ Davutpaşa Kampüsü 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz 2016-2017 Akademik Yılı Açılışı Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Sn. Faruk ÖZLÜ’nün de katıldığı akademik açılış törenimiz yoğun ilgi gördü.  

Açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Bahri ŞAHİN ve Bakanımız Dr. Sn. Faruk ÖZLÜ’nün gerçekleştirdiği törende, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü emekli Öğretim Üyemiz Prof.  Yavuz AKSOY da, “Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Eğitim ve Bilim Serüveni” başlıklı açılış dersi gerçekleştirdi.

Törende ayrıca, “Efendiler” isimli müzik grubu dinleti sundu. 

 

Üniversitemiz 2016-2017 Akademik Yılı Açılışı'nın ardından Sanat ve Tasarım Fakültemiz tarafından 15 Temmuz hain darbe girişimi şehitleri ve kahramanlarına ithafen konser gerçekleştirildi. Konserde ünlü sanatçı Erol Parlak ve YTÜ Sanat Tasarım Fakültesi akademisyen ve öğrencileri sahne aldı.  

 

15 Temmuz şehitleri ve kahramanları ile ilgili hazırlanan belgeselin sunumu ile başlayan etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Yıldız Ailesi'nin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sahneye çıkan sanatçılar, ağıtlar ve kahramanlık türkülerinden oluşan bir konser verdi. 

Rektörümüzün açılış konuşmasını izlemek için tıklayınız.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Sn. Faruk ÖZLÜ’nün konuşmasını izlemek iiçin tıklayınız.