HABERLER
YTÜ ve Yıldız TTO'nun Büyük Başarısı!

Uluslararası Buluş Fuarı’ndan üç madalya ile döndüler!

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi (Yıldız TTO), ülkemizin gelişimine değer katacak buluş, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini katılımcılarla buluşturma ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacıyla düzenlenen ISIF’18 3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’na katıldı.

Fuarda, Yıldız TTO patent portföyünde yer alan, Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Osman Sağdıç, Kübra Gökduman ve Abdulkadir Şahiner’in buluşu ‘Mikrobiyal Prebiyotik Dondurma’, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesinden Doç. Dr. Ahmet Faruk Bakan ve Arş. Gör. Ahmet Talha Dudak’ın buluşu ‘İnverterlerde histerezis akım kontrolü için yeni bir ölü zaman kontrol yöntemi’ ile Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Erhan Akdoğan, Emre Yıldırım ve Fatih Tutar’ın buluşu ‘Tetraplejik hastalar için yedirici robot’ buluşları yer aldı.

Fuarda sergilediği buluşları oldukça ilgi çeken Yıldız TTO, özellikle ‘Mikrobiyal Prebiyotik Dondurma’ buluşu için hazırlanan dondurmaları fuar ziyaretçilerine tattırarak büyük beğeni kazandı ve ziyaretçilere buluşunu deneyimleme olanağı sundu.

Fuar sonunda, sayıları 350’ye yaklaşan katılımcıların buluşları, alanlarında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Yıldız TTO, ‘İnverterlerde histerezis akım kontrolü için yeni bir ölü zaman kontrol yöntemi’ ve ‘Tetraplejik hastalar için yedirici robot’ buluşları ile iki altın madalya ve ‘Mikrobiyal Prebiyotik Dondurma’ ile gümüş madalya kazandı.