Türkiye’nin En Büyük Kuluçka Merkezi Üniversitemizde Hizmete Girdi

Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşlarına ev sahipliği yapacak ve bu alanda Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğine sahip olan “Yıldız Kuluçka Merkezi” düzenlenen törenle açıldı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KULUÇKA MERKEZİ “YILDIZ” DA HİZMETE GİRDİ

Davutpaşa Kampüsü Teknopark Binası A1 Blok’ta gerçekleştirilen açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Bahri Şahin’ın yanı sıra, önceki Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Yüksek, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yücel Şahin, Prof. Dr. Galip Cansever, Prof. Dr. A. Göksel Ağargün, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Yavuz Erişen, Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner ile dekanlarımız, çok sayıda akademisyen, yatırımcı, girişimci ve öğrenci katıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde 2003 yılında kurulan Yıldız Teknopark, 2014 yılı sonunda faaliyete geçen İkitelli Yerleşkesi ile birlikte 11 binada 125 bin m2’lik Ar-Ge ofislerinde 380’den fazla firmada 6 binden fazla Ar-Ge ve Yazılım personeline ev sahipliği yapıyor. Yıldız Teknopark bünyesinde bulunan kuluçka ofislerinde yeni girişimler faaliyete başlıyor, atölyelerde prototipler hayata geçiriliyor, laboratuvarlarda deneyler yapılıyor ve girişimcilerin ihtiyaç duydukları eğitim, mentörlük ve danışmanlıklar ücretsiz olarak sunuluyor.