HABERLER
Birinci yılını dolduran Öğrenci Dekanlığımız çalışmalarına etkin bir şekilde devam etmektedir.

Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Bahri ŞAHİN’in vizyoner projeleri arasında yer alan Öğrenci Dekanlığı ilk yılını tamamlamıştır.

Öğrencilerimizin, akademik, kişisel, kültürel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla kurulan Öğrenci Dekanlığı ilk yılında personel ve fiziki yapılanmasını hızla tamamlamış ve etkin bir şekilde çalışmaya başlamıştır.

Öğrenci Dekanımız Prof. Dr. M. Engin DENİZ kurulumu üzerinden geçen 1 yıl süresince yapılan çalışmaları hakkında şu bilgileri vermiştir;

Öğrencilerimiz, Öğrenci Dekanlığı’nın kurulmasıyla eğitim ve öğretim ile ilgili her türlü sorunu, ilgili birimlerle koordineli şekilde çözen bir birime kavuşmuştur. 

Daha ilk kuruluş yılında;

- Kurduğu Psikolojik Danışma Birimindeki görevli üç personeli ile 300’den fazla seans yaparak öğrencilerimize bireysel psikolojik danışma hizmeti verebilmiştir.

- Öğrenci Konseyi ile birlikte 2017 Mart ayında Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etmiş, 2017 yılı Bahar Şenliği (YTÜ FEST’17) düzenlenmiştir. 2018 Bahar Şenliği’ni (YTÜ Fest’18) düzenleme çalışmaları da başlamıştır.

- Kızılay Merter Şubesi ile işbirliği yapılarak Unibutik açılmış ve öğrencilerimizin kıyafet ihtiyacını karşılanmaya başlanmıştır.

- YTÜ Psikolojik Danışmanlık Kulübü iş birliğiyle ve Rektörümüz Prof. Dr. Bahri ŞAHİN’in açılışını yaptığı YTÜ PDR Kariyer Günü Etkinliğini gerçekleştirilmiş, 900’ü aşkın psikolojik danışman adayı ile alan uzmanı psikolojik danışmanları ve akademisyenleri, PDR öğrencileri ile buluşturulmuştur.

- Eğitim-Öğretim yılı başlangıcında fakültelerimizle öğrencilere oryantasyon eğitimleri konusunda iş birliği yapılmıştır.

Bu çalışmalara ek olarak; Bahar döneminde Psikolojik Danışma Atölyesi projesi başlatılarak, Psikolojik Danışma Birimi psikologlarımızın mentörlüğünde, üniversitemiz öğrencilerine psikoloji biliminin önemli konularını birlikte çalışma imkânı sunulacaktır.