HABERLER
Üniversitemiz, En Girişimci ve Yenilikçi 6. Devlet Üniversitesi Oldu

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 yılı sıralaması açıklandı.

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 yılı sıralaması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından TÜBİTAK’ta düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ile üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerinin teşvik edilmesinin amaçlandığını belirten Bakan Özlü, “Bu çalışma, üniversitelerin eğitim kalitesine göre sıralandığı bir liste veya en başarılı üniversiteyi ortaya koyan bir sıralama değildir” dedi.

 

TÜBİTAK girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde YTÜ genelde 10., devlet üniversiteleri arasında ise 6. oldu. 

Endeks sıralamasına giren üniversiteleri tebrik eden, listenin hazırlanmasında katkısı bulunan Kurum ve Kuruluşlara da teşekkürlerini sunan Bakan Özlü, girişimcilik ruhunu ve yenilikçilik kültürünü geliştirme noktasında en çok üniversitelerimize güvendiğini belirtti.

 

Son yıllarda ar-ge, inovasyon ve bilimsel çalışmalara yaptığı yatırımlarla dikkatleri çeken Yıldız Teknik Ünivesitesi, Girişimci ve Yenelikçi Üniversite Endeksi'nin ilk kez yapıldığı 2012 yılında tüm üniversiteler arasında 19. sırada yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi, 2015 ve 2016 yıllarında ilk 10’da yer aldı.

YTÜ, bu yıl yapılan değerlendirmede 67.64 puan alarak tüm üniversiteler arasında 10. , devlet üniversiteleri arasında ise 6. olmayı başardı.

Liste için tıklayınız.