Akıllı (Otonom) Toplu Taşıma Araç ve Sistemleri Çalıştayı

Davutpaşa Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.

Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Bahri ŞAHİN’in himayelerinde 4 Temmuz 2017 Salı günü Üniversitemiz Davutpaşa Kampüsü Kongre Merkezi toplantı salonunda “YTÜ Akıllı (Otonom) Toplu Taşıma Araç ve Sistemleri Çalıştayı” düzenlenmiştir.

Açılış konuşmasını Araştırma-Planlama Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Yücel ŞAHİN’in yaptığı çalıştayda akıllı (otonom) ulaştırma sistemlerinin geleceği, sektörün akademiden beklentileri ve bu konuda üniversite-sanayi koordinasyonunu sağlama modelleri tartışılmıştır.

Sektörün önde gelen kurumları arasında yer alan TCDD DATEM, METRO İSTANBUL, İSBAK, ASELSAN, DURMAZLAR, ELMAK, YAPI MERKEZİ IDIS, SİSRAY’ın da katıldığı çalıştay ile üniversitemiz bünyesinde kurulması planlanan “Akıllı Toplu Taşıma Sistemleri (ATTS) Araştırma Merkezi’nin” gereksinimleri belirlenmiştir.

Katkılarından dolayı sektör temsilcilerine ve emeği geçen değerli akademisyenlerimize teşekkür ederiz.