HABERLER
'Genç Kâşifler' Ödülleri Belli Oldu...

Üniversitemiz tarafından desteklenen ve Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ortaokul ve liseler arası Bilim ve Teknoloji Yarışmalarında dereceye giren ‘Genç Kâşifler’ belli oldu.

Türkiye genelinde ortaokul ve liselerde bilim ve teknolojiye yeteneği olan gençleri ortaya çıkarmak için bu yıl da girişimci ve yenilikçi yeteneklere yönelik düzenlenen ve yaklaşık iki ay süren yarışmaların sonunda, Bayrampaşa Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle dereceye giren ‘Genç Kâşif’ ödülleri sahiplerini buldu.

Ödül törenine Rektörümüz Prof. Dr. Bahri Şahin, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Kimya Metalurji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Osman Sağdıç’ın yanı sıra akademisyenler, jüri üyeleri ile çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

Törende biyoloji, matematik-bilgisayar, kimya ve fizik branşlarındaki projeleriyle ilk 3’e girmeyi hak kazanan öğrencilere çeşitli miktarlarda para ödülü ve plaket takdim edildi.

Ödüllerini Rektörümüz Prof. Dr. Bahri Şahin, Başkan Atila Aydıner ve Genel Sekreterimiz  Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un elinden alan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.

Biz de genç kâşifleri katılımlarından ve başarılarından dolayı tebrik ediyor, yıldızlarının daima parlamasını temenni ediyoruz.