YTÜ Ekibi, İran’dan İki Ödülle Döndü

YTÜ Ekibi İran’da düzenlenen RoboCup IranOpen Yarışması’ndan iki ödülle döndü

Temmuz ayında Japonya’nın  Nagoya şehrinde yapılacak  RoboCup 2017 dünya şampiyonasına hazırlık amacı ile düzenlenen ve çok sayıda ülkeden yarışmacının katıldığı RoboCup IranOpen Yarışması'ndan, Arş. Gör. Furkan Çakmak, lisans öğrencileri Mustafa Burak Dilaver ve Erkam Kırlı tarafından temsil edilen, “Yıldız” takımı ‘’Sanal Arama Kurtarma Robot” liginde genel sıralamada “ikincilik” ve “En iyi Otonom Gezinim” ödülleri ile döndü.

Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği bölümü akademisyenlerinden Doç.Dr. Sırma Yavuz,  Doç. Dr. Fatih Amasyalı,  Arş. Gör. Dr.Erkan Uslu,  Arş.Gör. Furkan Çakmak, Arş. Gör. Nihal Altuntaş ve lisans öğrencileri Salih Marangoz, Mustafa Burak Dilaver, Erkam Kırlı, Numan Keskin ve Kutay Yılmaz’dan oluşan ekibin, önceki yıllarda da uluslararası RoboCup yarışmalarında gerek simülasyon, gerek gerçek robot arama kurtarma liglerinde birincilikleri ve dereceleri bulunmaktadır.

Öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.