1 Mart Dünya'da İtalyan Tasarım Günü Konferansı YTÜ'de düzenlendi.

1 Mart Dünya’da İtalyan Tasarım Günü vesilesiyle üniversitemiz Mimarlık Fakültesi  ev sahipliğinde, İtalyan Kültür Ateşeliği,  İtalya Başkonsolosluğu,  İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı  işbirliği ve IED-Istituto Europeo del Design desteğiyle düzenlenen konferansın açılışına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Göksel AĞARGÜN, Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülay ZORER GEDİK, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Sezgin BAKIRDERE ve Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harb Okulu Dekanı Prof. Dr. Ahmet Dursun ALKAN katıldılar.

IED Uluslararası Ticaret ve Yenilik Bölümü Dekanı Andrea TOSI’nin verdiği Made in Italy’nin estetik aracılığıyla sürdürülebilirliği konulu konferansın moderatörlüğünü Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Pınar SAĞIROĞLU üstlenmiştir. Etkinlik atölye çalışmasıyla gün boyu devam etti.