HABERLER
Öğretim üyemizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.

TÜBA’nın, bilim insanlarını teşvik, takdir ve ödüllendirme misyonu kapsamında her yıl verilen “TÜBA Uluslararası Akademi, GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TESEP (Bilimsel Telif Eser) Ödülleri” açıklandı.

Bilim dünyasında müstesna bir konuma sahip olan TÜBA Ödülleri; ülkemizin uluslararası bilim camiasındaki tanıtımı ve ilişkileri, üstün başarılı genç bilim insanlarının teşviki ve çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, nitelikli Türkçe bilimsel eser yazımının özendirilmesi bakımından özel bir öneme sahiptir.

2017 yılında TÜBA Konseyi tarafından, ikisi yurt dışında biri Türkiye’de çalışan üç bilim insanı Uluslararası TÜBA Akademi Ödülü’ne; 19 farklı üniversiteden 39 üstün başarılı genç bilim insanı TÜBA-GEBİP Ödülü’ne, biri Halil İnalcık Özel Ödülü, ikisi kaydadeğer eser ödülü olmak üzere üç Türkçe Bilimsel Telif Eser de TÜBA-TESEP Ödülü’ne layık görülmüştür. 

19 farklı üniversiteden 39 Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanın layık görüldüğü TÜBA-GEBİP Ödülü’nü kazananlar arasında üniversitemiz Kimya-Metalürji Fakültesi Biyomühendislik bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammet Übeydullah KAHVECİ de yer almıştır. Doç. Dr. KAHVECİ, ödülünü 12 Aralık 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen "2017 yılı TÜBA Ödülleri Töreni"nde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden almıştır.

Öğretim üyemizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.