HABERLER
Üniversitemiz Ata'yı Saygı İle Andı

Cumhuriyet'in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 78. yılında Üniversitemizde anıldı.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Üniversitemizde düzenlenen törenle anıldı. Sanat ve Tasarım Fakültesi akademisyenlerimizin “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” temalı müzik dinletisi sunduğu törende ayrıca Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Hilmi Özkan da “Atatürk ve Bilim” konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Yıldız Kampüsü’nde düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Bahri ŞAHİN, Rektör Yardımcı Vekillerimiz Prof. Dr. Sn. A. Göksel AĞARGÜN, Prof. Dr. Sn. Galip CANSEVER, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Sn. Yavuz ERİŞEN, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı.

Tören, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 09:05’te Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Bahri ŞAHİN’in Atatürk anıtına çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törenin Oditoryum’da devam eden ikinci bölümünde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Bahri ŞAHİN, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım tarihinin sadece yas olarak değil, Türk Milleti’ne gösterdiği hedeflerin neresinde olduğumuzun kontrol edileceği bir gün olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

"YILDIZ'LI AKADEMİSYENLER ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ ŞARKILARI SESLENDİRDİ."

Törende ayrıca, Üniversitemiz Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Özgül TURGAY, Yrd. Doç. Dr. Aslıhan ÖZEL, Öğr. Gör. Özer ÖZEL, Öğr. Gör. Bekir Şahin BALOĞLU, Öğ. Gör. Mehmet Evren HACIOĞLU, Ar. Gör. Esra BERKMAN ve Öğr. Gör. Levent KAYA "Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar" müzik dinletisini sundu.

Tören, Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Hilmi ÖZKAN'ın 'Mustafa Kemal ve Bilim' konulu konferansı ile sona erdi.

Davutpaşa kampüsünde düzenlenen programda, tarihi kışla önünde bir araya gelen akademik ve idari personel saat 09:05’i gösterdiğinde saygı duruşunda bulundu.  Törende Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Vekili Prof. Dr. Yücel ŞAHİN, Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

Tören Video'su için tıklayınız.