HABERLER
YTÜ’ye Uluslararası ÖDÜL

IEEE Seçkin Öğrenci Kolu & Chapter Danışmanı Ödülü

IEEE, mühendisliğin yaratıcılık, geliştirme, bütünleştirme, paylaştırma işlevine; elektro teknoloji ve bilgi teknolojisine, insanlığa yararlı bilimlere ve uzmanlık alanlarına katkıda bulunan, kar amacı olmayan teknik bir mesleki organizasyondur ve dünya genelindeki en büyük teknik organizasyonlardan birisidir. Dünya geneline baktığımızda üyelerinin %27’si öğrencilerden oluşur ve bünyesinde 2669 ‘’IEEE Student Branch(IEEE Öğrenci Kulübü)’’ bulunmaktadır. IEEE, bu öğrenci kulüplerine yaptıkları çalıştırmalara göre değerlendirerek ödüllendirmektedir.
Her yıl, dünya çapında alışılmışın dışında üstün bir performans ile çaba sarf eden Kol ve Kol Chapter Danışmanı’na ödüller ile destek gösterir. Danışmanlık ve rehberlik görevleri gereği IEEE’nin öngördüğü şekilde, öğrencilerin; eğitimsel, kişisel ve profesyonel olarak veya teknik gelişimlerine örnek bir şekilde yardımcı olan gönüllüler “IEEE Seçkin Öğrenci Kolu & Chapter Danışmanı Ödülü(IEEE Outstanding Branch Counselor and Branch Chapter Advisor Award)”nü hak ederler.
Türkiye’de ilk kez Yıldız Teknik Üniversitesi’nin kazandığı bu ödül için IEEE Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Kulübü’nü ve IEEE YTÜ danışmanı Prof. Dr. Galip CANSEVER’i üstün çabalarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.