HABERLER
SOLAR-ERA-NET Cofund 2017 Çağrısı Açıldı

Proje Ön Başvuru Tarihi için son gün 20 Şubat 2017’dir.

Ufuk2020 Programı kapsamında, TÜBİTAK’ın katıldığı bir proje olan SOLAR-ERA.NET Cofund, Avrupa ülkeleri arasında güneş enerjisinden elektrik edilmesi konularında sanayinin yürüttüğü çalışmalarda araştırma ve geliştirme ortaklarının kurulması ve güneş enerjisinden elektrik elde edilmesi konusunda sanayi uygulamalarının arttırılması amacıyla oluşturulmuştur. SOLAR-ERA.NET projesi güneş enerjisinden elektrik elde edilmesi konusunda tematik alanların belirlenmesini, fotovoltaik ve konsantre güneş enerjisi (PV and CSP) üzerine uluslararası Ar-Ge işbirlikleri için ayrılan yerel bölgesel desteklerin yönlendirilmesini ve ulusal destek mekanizmaları arasında uzun süreli işbirliklerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır.
Bu çağrı kapsamında aşağıda belirtilen dört alandan birine araştırmacıların proje başvurularının yapması beklenmektedir: .
· İnovatif ve düşük maliyetli PV imalat konuları.
· Gelişmiş PV ürünleri ve uygulamaları.
· PV sistem entegrasyonu.
· CSP maliyet düşürme ve sistem entegrasyonu.
Çağrıya en az iki ortaklı konsorsiyumla katılım gösterilebilirken, ortaklardan birinin endüstri ortağı olması zorunludur. Çağrıya katılan Türk firmalar veya araştırmacılar, ulusal fonlama için TÜBİTAK’ın 1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme ve 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programlarına başvurmaları gerekmektedir. .
Proje Ön Başvuru Tarihi için son gün 20 Şubat 2017’dir. .
Çağrı dokümanına ulaşmak için tıklayınız. .
.
Yıldız TTO İrtibat Bilgisi.
Hanife Özdemir – Proje Destekleri Uzman Yardımcısı.
E-mail: hanifeozdemir@yildiztto.com .
Telefon: 0212 483 7007 / 221.
.
Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz. .
.
Saygılarımızla,